WIE BEN IK

Ik ben Florence Leewens, ik woon en werk bijna mijn hele leven in Amsterdam. Ik heb drie kinderen, die inmiddels alle drie het huis uit zijn en studeren en werken.

Na Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam (UVA) te hebben gedaan, ben ik in diverse disciplines werkzaam geweest (met name op het gebied van PR en Communicatie zowel in het bedrijfsleven, als in de media/televisie en in non-profit organisaties). Het was uitdagend, inspirerend en leerzaam maar mijn interesse verschoof steeds meer naar het vakgebied Psychologie.

Toen mijn kinderen wat ouder waren heb ik de overstap genomen om mijn al langer gekoesterde wens in vervulling te laten gaan: ik ben de vierjarige opleiding voor integrative (kinder)therapie gaan volgen aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam (2004- 2008). Geweldig om weer te gaan studeren en een heel nieuw vakgebied te gaan verkennen; al snel ben ik mijn eigen praktijk gaan opzetten en met kinderen en jongeren gaan werken. Daarbij was mijn uitdaging om door op relatieve jonge leeftijd bepaalde klachten aan te pakken, dat de kans verkleint dat deze klachten meegenomen worden en/of groter worden op latere leeftijd.

Vervolgens, met de jaren waarin mijn kinderen ouder werden, ben ik met hen meegegroeid in mijn werk-/ interesseveld en steeds meer met jong volwassenen en studenten gaan werken. Ik vind het heel fijn om een bijdrage te kunnen leveren aan thema’s die me aan het hart gaan, zoals jongeren die in de knel zitten of een duwtje in de rug nodig hebben om weer op de ‘right track’ te komen en meer zelfbewustzijn en inzicht te helpen ontwikkelen. Mijn werkwijze kenmerkt zich door een enthousiaste, open, oprechte, gemotiveerde en intuïtieve aanpak. Mijn uitdaging is om jongeren weer in contact te brengen met hun gevoel, hen bewust te laten worden van hun innerlijke kracht, meer zelfbewustzijn en inzicht te helpen ontwikkelen en hen mede daardoor de regie (terug) te geven over hun leven.

Naast mijn werk met jongeren heb ik mij afgelopen jaren verder gespecialiseerd in de volgende behandelingen:

  • Echtscheiding en Systemisch werken (o.a. familie opstellingen - gecertificeerd 2013/2014)
  • PSBK, psychosociale en Medische Basiskennis, (CPION erkend)
  • Rouw- en verliesverwerking (gecertificeerd in 2010)
  • EMDR (gecertificeerd in 2009) en verdiepingstrainingen (BivT)
  • Hypnotherapie training (gecertificeerd in 2009 )
  • Mindfulness trainer (gecertificeerd MindfulKids en gecertificeerd MindfulJongeren. 2010, Centrum voor Mindfulness Amsterdam)
  • ACT (Acceptance Commitment Therapy 2021)
  • Reiki I (2021)
  • Therapiehond in mijn praktijk. Tijdens de therapie maak ik eventueel gebruik van onze hond Vita (een blonde Retriever).