WERKWIJZE

Wat is Integratieve Therapie

Integratieve Therapie is een kortdurende en intensieve oplossingsgerichte techniek waarbij gekeken wordt naar de mens in al zijn facetten: gedrag, denken, emoties, gevoelens en zijn/haar lichamelijke en spirituele beleving. Ieder mens is uniek en vraagt om een op zijn/haar toegepaste behandelmethode om je zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen in jouw hulpvraag. Dit gaan we samen onderzoeken.

Intakegesprek

Tijdens een intakegesprek maken we uitgebreid kennis met elkaar. Wie ben jij, wie ben ik? Tijdens dat gesprek formuleren we je hulpvraag. Klikt het? Dan gaan we aan de slag in een traject waarin we een aantal gesprekken voeren. We gaan samen zoeken naar een manier die jou helpt om beter om te gaan met de situatie waarin je zit.

Doelstelling

Het doel is om je weer in contact te brengen met wie je bent, wat je wilt, wat je anders zou willen, wat je nodig hebt en je sterke kanten onderzoeken. En vooral, dat je je weer gelukkiger, sterker en blijer voelt. Door jou echt te zien en te horen ga je je eigen krachten en talenten (her)ontdekken en krijg je meer inzicht in jezelf, ga je je eigen keuzes maken en kom je weer meer in je kracht te staan. Voor mij maakt het niet uit waar je mee zit. Ik vind niets raar of vreemd. Je kunt gerust je verhaal doen in de veilige en prettige setting waarin hetgeen besproken wordt tussen ons blijft! Soms is één gesprek voldoende, soms zijn er meerdere gesprekken nodig.

Wil je graag iemand meenemen naar je gesprek (een broer, een zus, een vriend(in), ga je gang! De gesprekken vinden plaats in mijn praktijk op de Keizersgracht in Amsterdam en als je in bent voor een wandeling, kan dat ook!

Lees hier het gedicht “Luister “